zaterdag 27 oktober 2012

Xcel Drylock Powerseam Wetsuit


Deze week es bij Surfshop Medusa binnen gesprongen om o.a. de nieuwe Xcel wetsuits te checken. Ik was vooral benieuwd naar de nieuwe Powerseam naden. Ik surf al een tijdje met Xcel winterpakken en durf af en toe eens een ander pak proberen voor de zomer of tussenseizoen, maar als ik eerlijk ben, kan er niets tippen aan Xcel.

Vandaar dat ik wat sceptisch stond tegenover Powerseam. Een surfpak waarbij de stukken enkel aan elkaar gelijmd zijn? Is dat wel stevig en duurzaam? Xcel kan natuurlijk niet blijven stilzitten. Ze moeten evolueren en innoveren en dus komen ze met iets nieuws uit dat verdomd goed gelijkt op wat de andere merken ook al een tijdje doen. De naden niet meer stitchen maar lijmen met rubber.


Voordeel is dat er geen water door kan en dat het elastischer is. Nadeel is dat als het rubber loskomt of begint te kraken je meteen ook je stevigheid kwijt bent en je naden snel kunnen lossen. Xcel heeft dit gelukkig opgelost door nog steeds te blindstitchen op sommige cruciale plaatsen zoals aan de sluitingen en borstreek. Door aan de binnenkant nog een extra lijm en hun befaamde Fusion Seam Tape te voorzien komt er echt niets van water door en behoudt het pak toch z'n duurzaamheid.

Bekijk hier een overzicht van de verschillende manieren om panelen op een surfpak aan elkaar vast te hechten.

Ik heb helaas nog geen powerseam wetsuit kunnen testen en kan deze dus ook niet reviewen. Xcel bevestigde echter dat de naden 100% stitchless zijn en dat ze er 3 jaar over gedaan hebben om het pak uitgebreid te testen en dan pas te lanceren. Zodoende waren ze ook 100% zeker van de stevigheid en duurzaamheid. Als iemand z'n Xcel wetsuit wil reviewen op de blog, ga je gang en stuur me de tekst, ik plaats ze met plezier erop. Joeri zei dat er al een paar Belgische surfers de pakken geprobeerd hebben en zeer tevreden zijn over de betere elasticiteit. Of ze ook zo goed kunnen tegen de koude, daar twijfel ik niet aan, maar om zeker te zijn moeten we daarvoor nog een paar maanden wachten. Stay tuned.

De andere voordelen van het Drylock wetsuit zijn:
- Drylock Frontzip: niets van water komt je pak binnen langs je hals en je kan er gemakkelijk in en uit
- Geotex Ankle Seals: de enkels sluiten super nauw aan
- Airprene neoprene: luchtzakjes in de neoprene rond de borst en rug zorgen voor extra warmte en maken wetsuit lichter
- Fusion Seam Tape: extra dichtheid aan de binnenkant
- Thermo Carbon: houdt de warmte beter vast binnenin wetsuit
- Drylock Wrist Seals: hierdoor komt geen water langs je polsen naar binnen
- Quick Dry Fiber: waterafstotende buitenlaag
- Power Seams: de nieuwe technologie van lijmen zonder naden

Check hieronder enkele video reviews:Bekijk zeker ook eens de andere reviews van Xcel surfpakken:
Xcel Infinity Drylock Review door Davy
Xcel Drylock Powerseam
Xcel Infiniti Drylock Hooded door Sprout
Xcel Infiniti Booties & Gloves
Xcel Infiniti Drylock om 's winters te surfen in België

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: