vrijdag 28 augustus 2015

Surfana Surftrips - Interview met Carine van den Berg

De Surfbuddha kwam per toeval in contact met de charmante Carine van Surfana.

Surfana is een organisatie van gepassioneerde Nederlandse surfers. Naast een surfschool en surfcamp in Nederland, bouwen ze elk jaar een festival en hebben ze ook surfcamps in het buitenland.

Van het een kwam het ander en plotseling werden er zoveel vragen gesteld, dat het tijd werd voor een interview.



- Hey Carine, vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar en sinds wanneer heb je de surfmicrobe te pakken?

10 jaar geleden heb ik voor het eerst een surfplank aangeraakt. Ik speelde wat in de Nederlandse golven maar bakte er eigenlijk niets van. 5 jaar geleden ging ik op reis naar Afrika en Australië en daar heb ik het surfen weer meer opgepakt.

Sindsdien ga ik bijna altijd op vakantie naar een plek waar ik kan surfen en de zomermaanden breng ik aan de Nederlandse stranden door, eerst een aantal jaar in Wijk aan Zee en sinds 3 jaar in Zandvoort bij Surfana.


- Wat is het verhaal achter Surfana?

We zijn in 2007 begonnen met een Surfschool in Zandvoort die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een Surfcamp en Festival in Bloemendaal aan Zee. En meteen daarna een surfschool in Vlieland. We deden altijd al surftrips naar Frankrijk, maar omdat die al snel vol zaten en er nog zoveel mooie plekken zijn, hebben we in 2013 besloten om Surfana Surftrips op te starten.

Onze visie is om zoveel mogelijk geluk uit het leven te halen. Dit doen we door een situatie te creëren waarin we zoveel mogelijk kunnen surfen, reizen en genieten van het leven. We hopen deze love – passion – freedom – lifestyle ons hele leven te blijven ontwikkelen en met zoveel mogelijk mensen te delen.

- Wat maakt Surfana anders dan de bestaande surfcamps?

Wat Surfana Surftrips bijzonder maakt, is dat wij er net zo veel plezier in hebben als de gasten. Van het elke dag weer een lekkere maaltijd koken tot het surfen, les geven en organiseren van allerlei leuke activiteiten, we vinden het te gek om dit samen met de surfers die meegaan te doen.

We houden de groepen graag klein en gezellig met maximaal 12 gasten. Behalve 5 dagen in de week een surfles staat er weinig vast op het programma.

We willen tijdens de week dingen laten gebeuren die zomaar gebeuren. Dit hangt ook af van de groep, de sfeer, het weer en het kan alle kanten opgaan: van lange avonden natafelen tot een kampvuurtje maken, een dagje naar de World Surf League, een hele dag surfen, chillen bij het zwembad, spelletjes spelen of mooie gesprekken over de filosofie van het leven naast het vele surfen.

- Waar zitten jullie met de camps?

Momenteel bieden we all-in surfweken aan, in het najaar naar Frankrijk en Portugal en volgend jaar in juli naar de Malediven.



- Wat is je favoriete surfspot?

De beste surfsessies in Nederland heb ik in Vlieland gehad.
In het buitenland is mijn favoriete spot Nexpa in Mexico en El Zonte in El Salvador.

- Wat vind je leuk aan surfen in de Noordzee?

Als het een keer echt mooi is, dan is dat zo bijzonder! Dan heb je niet het gevoel dat je in Nederland surft.

En verder hou ik heel erg van een softtop/longboard sessie met heel veel bekenden in het water.

- Ben je al beroemde surfers tegengekomen? Wie is je idool?

In Frankrijk zijn we tijdens de surftrip naar de World Surf League geweest in Hossegor, het was te gek om zoveel goede surfers te zien rippen!

Kelly Slater en Stephanie Gilmore blijven favoriet.

- Zijn er gesponsorde riders uit België/Nederland die bij Surfana begonnen zijn?

Die komen nog!


- Hoe zie je de surf community evolueren in België en Nederland?

Er zijn ontzettend veel mensen die het surfen voor het eerst proberen. En bij Surfana in Zandvoort komen heel veel mensen elk jaar terug, en terecht ook, ik heb nog nooit aan iemand les gegeven die het niet leuk vond. Het is natuurlijk een geweldige bezigheid en sport!

Het wordt wel steeds drukker in het water, steeds meer mensen worden beter en willen zoveel mogelijk surfen, zowel in Nederland als in België.


- Wat zouden jullie het liefst nog willen bereiken?

Het lijkt me geweldig als er op een gegeven moment het hele jaar door Surfana Surftrips zijn over de hele wereld. Tijdens het voor- en najaar verschillende plekken in Europa bezoeken en in de winter wat verder weg. Er zijn uiteraard genoeg plekken waar we nog heen kunnen!

Het blijft een Nederlandse organisatie, maar het zou mooi zijn als er op een gegeven moment meerdere nationaliteiten meegaan met de surftrips. De eerste Belg heeft zich dit jaar ingeschreven, dus op naar meer!

Super! Thanks voor het interview en nog veel succes met Surfana! See you in the water!

Interview met Surfana Surfschool in Zandvoort:


Surfana Festival in Zandvoort:

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: