maandag 1 december 2008

Surftips tegen de kou thanks to Allards Column

Allard Pheifer Tube Noordzee


De Surfbuddha is een fan van de column van Allard Pheifer. Momenteel heeft Allard een 6 tal tips geschreven om beter de kou te trotseren om zo de winter door te surfen.

Met plezier som ik ze hier nogmaals op. Voor de laatste versie van Allards Column, zie onderaan deze post.

Stay warm!

1. Zorg dat je goeie spullen hebt, het beste is om een wetsuit na 2 tot 3 jaar te vervangen om volledig te genieten van warmte en flex.

2. Zorg dat je pak altijd droog is. Dit kost minder energie om je zelf warm te krijgen voordat je het water in gaat. Dus zoek het warmste plekje van je huis op om je pak op tijd droog te krijgen voor de volgende sessie. Of scoor de Hang Air Wetsuit Dryer die de droogtijd tot wel 70% verkort.



3. Ga voordat je het water in gaat niet staan koukleumen naast je auto! Blijf zo lang mogelijk binnen voordat je het water in duikt. Kleed je warm aan en als je dan toch buiten wilt staan, doe in ieder geval een muts op. Het meerendeel van je lichaamswarmte gaat via je hoofd verloren.

4. Neem een jerrycan of een 5 liter waterfles mee met heet water uit de kraan, wikkel dit geheel in een grote handoek en of deken en je bent jezelf voor eeuwig dankbaar als je uit het water komt.

5 liter fles handig voor na het surfen
5. Als de afstand het toelaat rij direct naar huis en trek je wetsuit onder de douche uit, je hebt goede waterdichte stoelbeschermers speciaal voor de surfer. Je pakt droogt overigens ook sneller als het zout eruit gespoeld is.

6. And last but not least, repareer die kleine lekkages in je pak met Black Witch, scheelt een half uur waardevolle surftijd!



Extra tip 1: als je uit het water komt en je voelt je vingers niet meer, dan helpt het om er even mee te zwaaien en de helikopterbeweging te doen... zo geraak je ietsje sneller terug in je auto. Check het hier: dead fingers? Warm ze op na het surfen.

Extra tip 2: heb je het toch plotseling veel te koud in het water en voel je je vingers en tenen niet meer, kom er dan even uit en doe een paar rondjes of spurtjes op het strand. Je lichaam zal weer opwarmen en je kan er weer tegenaan voor een halfuurtje.

Winter surfing:


Check hieronder de laatste column van Allard:

Betere tijden

Te lang stil geweest, bijna vergeten hoe het was. Een gevoel van onbereikbaarheid is mij eigen geworden, na weken van flatspel. Belangrijke vriendschappen zelfs on hold, puur en alleen omdat je elkaar alleen ontmoet langs de vloedlijn. Een vloedlijn die zich de afgelopen tijd alleen liet roeren door de getijdekracht van de maan. En juist het moment dat het weer mag....ben ik er niet...soms, vraag je je af....waarom? Hopen op betere tijden.

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: