vrijdag 20 november 2015

De 5 beste beginners surfboards

Als beginnende surfer wil je zo snel mogelijk met je eigen materiaal de zee in.

Een goed surfboard aanschaffen is dan het eerste waar je aan denkt, naast een wetsuit, leash, surfwax en eventueel nog andere accessoires.

Als je het merendeel van je tijd in de Noordzee wilt gaan surfen, is het belangrijk om je niet te laten verleiden door de marketing machine van de grote merken.

Het is zeer belangrijk om de correcte keuze te maken gebaseerd op de condities van de Noordzee en op je eigen niveau en eisen.


Je kan hier veel informatie over vinden online. Ook op de Surfbuddha blog zijn al veel artikels gepost over welke surfboards kiezen voor de Noordzee.

Maar ik krijg nog steeds regelmatig de vraag "Wat is het beste surfboard dat ik nu kan aanschaffen om te gaan surfen in de Noordzee?"

Die vraag is vaak niet zo simpel te beantwoorden, maar ik begrijp dat niet iedereen zin heeft om op onderzoek te gaan of om te gaan twijfelen tussen verschillende surfplanken, shapes en materialen.

Vandaar deze "simpele" blog posts met 5 surfboards die sowieso een goede keuze zijn als beginner in de Noordzee.

Keep in mind: het allerbelangrijkste is zoveel mogelijk golven nemen en er plezier aan hebben!

Ben je het niet eens of ken je nog andere surfplanken die geschikt zijn, laat het dan weten in de comments.

1. Soft Top

Deze surfboards worden bijna altijd gebruikt in surfscholen en dat heeft z'n redenen. Ze zijn bijna onverwoestbaar en doordat ze zacht zijn, kan je er ook geen anderen of jezelf mee kwetsen.

Ze zijn een pak goedkoper dan andere surfboards. Een extra handige feature is dat je bijna geen surfwax nodig hebt.

En daarenboven zijn ze ook nog eens superhandig om mee te nemen op reis.

De bekendste fabrikanten zijn:
SofTech
SurfTech
Liquid Shredder

Misschien moet je zeker ook eens kijken bij Catch Surf. Deze surfboards zijn echt wel dikke fun in de zomer!


2. BIC Surfboards


De alom beruchte en beroemde BIC surfboards.

Er werd hier vroeger nog wat op neer gekeken maar dat is nu gans veranderd omdat BIC surfboards echt wel bewezen hebben dat ze super goede shapes en duurzame boards zijn om in de Noordzee mee te surfen.

De meeste surfers die ik ken surfen op kleine dagen nog steeds met hun allereerste BIC board die ze meer dan 10 jaar geleden gekocht hebben.

De beste plank om te starten als beginner en meteen ook de meest verkochte shape is de 7'9 Malibu.


3. NSP Surfboards

Hetzelfde zoals bij BIC boards geldt ook voor NSP boards. Niet zo duur, maar wel duurzaam en gebaseerd op erkende shapes die hun voordelen al hebben bewezen.

4. Longboard

De klassieker om te cruizen op kleine golven. Er zijn zeer veel modellen en materialen waaruit je kan kiezen.

Belangrijkste hier is dat deze boards enorm veel stabiliteit, peddel power en volume geven.

Nadeel is dat ze wel zwaarder zijn, niet zo wendbaar en moeilijker te vervoeren.

En natuurlijk niet vergeten, hier staat het plezier en de schoonheid van de flow centraal:

"It's all about the freeride..."5. Groveler Surfboards

Groveler shapes zijn er gekomen om te kunnen surfen in de kleinste condities zonder hiervoor meteen naar een longboard te moeten grijpen. Typisch voor een groveler board is de dikkere shape, weinig rocker, hoog volume en klein formaat.

Ze worden ook wel eens verward of vergeleken met Hybrid Boards omdat ze de sterke karakteristieken van zowel een shortboard als een longboard combineren.

Eigenlijk zou je kunnen oordelen dat de Fish surfboards (en ook de Malibu en de Mini-Simmons) de eerste Groveler Surfboards waren. Al deze nieuwe modellen zijn varianten op deze shapes.

Deze boards zijn niet zozeer gemaakt als beginnersboards maar door het volume en de stabiliteit zijn ze wel een perfecte keuze voor iemand die progressie wil maken in de Noordzee golven.

Firewire is al een tijdje geleden gestart met surfboards te maken voor mushy condities. Wat deze Firewire boards extra interessant maakt als beginnersboards, is hun stevigheid en duurzaamheid.

De shape die je het meest ziet opduiken is die van de Sweet Potato, maar ondertussen zijn er al zeer veel meer alternatieven zoals de Potatonator, de Baked Potato, de Dominator, Fish enz...

Bekijk zeker de website van Firewire Surfboards. Daar kan je gemakkelijk een shape kiezen op basis van je niveau. Bekijk zeker ook de Volume Calculator!

Een andere shaper die veel Grovele Boards maakt is LOST. LOST werkt nauw samen met Hydroflex, wat de boards ook meteen duurzamer maakt.Nog meer lezen over surfboards?
BIC surfboards
Fish Surfboards
Firewire Surfboards
BUFO Surfboards
LOST Surfboards
Surfboard Design - Mythes en Realiteit
Golfsurfboards - Constructie en Materialen
5 Tips bij het kopen van een tweedehands surfboard

8 opmerkingen:

Pieter van Halsteren zei

Ik ga binnenkort een keer surfen en ik moet zeggen dat ik al een longboard heb gekocht. Deze keus is voornamelijk gemaakt vanwege het feit dat ik het liefst op kleine golven surf en dat deze boards enorm veel stabilitiet en peddel power geven. Iets wat mij meer vertrouwen geeft tijdens het surfen!

Rebecca holsen zei

Hebt u geldleningen nodig?

U bent vooral op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf te laten opleven of u bent op zoek naar een lening om uw woning te verwerven. We kunnen u deze lening verstrekken voor al uw verzoeken. Neem dan per e-mail contact met mij op:

E-mail: info@creditfinance-bank.com
WhatsApp-nummer: +33784505888
Website: www.creditfinance-bank.com

Lend Money zei

Heeft u dringende leningen nodig? Wij bieden leningen van alle soorten leningen aan individuele, bedrijfs-, samenwerkende instanties en organisaties. Bent u op zoek naar leningen die zijn geregistreerd en goedgekeurd? Als u interesse hebt, kunt u ons bereiken via e-mail: gcscredits@gmail.com

Unknown zei

Hallo,
Mijn naam is Rose Govera, en dat allemaal dankzij Carl Mosley van Carl. Ik kreeg hem per e-mail op Carlmosleyloanfirm@yahoo.com God zegene Carl Mosley lening onderneming voor het veranderen van mijn leven.

Met vriendelijke groet,
Rose Govera

Maria pascale Peeters zei

Wij willen u erop wijzen dat wij bepaalde personen en bedrijven vertegenwoordigen die geld willen investeren in winstgevende projecten of door leningen te verstrekken aan personen die financiering nodig hebben.

E-mail: Contact@cfi-info.com
E-mail: Director@cfi-info.com
Website: https://cfi-info.com

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ha hecho zei

Ik wil dat u weet dat wij betrouwbare hackers zijn die met succes een illegale pinautomaat hebben gepirateerd die geld van geldautomaten overal ter wereld kan opnemen. Dit was mogelijk dankzij een nieuwe software genaamd "TYUPKIN" die was geïnvesteerd door mijn technische team van hackers. Nadat we deze kaart hebben ontwikkeld, geven we deze weg om het leven van mensen te verbeteren en een beter leven te geven. Deze kaart is belast met $ 600.000 dollar en is van jou als je voldoet aan de criteria die erin zijn vastgelegd. Als u wilt doorgaan met de levering van deze ATM-kaart, neemt u contact met mij op via hackerslodgemate@gmail.com of via WhatsApp +16393902951

Amanda Hollis zei

HOE KRIJG IK EEN LENINGSBIJSTAND @ 2% RENTEVOET?

Ik wist niet zeker of ik een legale geldschieter online kon krijgen, maar toen ik mijn schuld niet langer kon onder ogen zien, lag mijn zoon in het ziekenhuis voor een operatie die een enorme hoeveelheid geld vereiste en ik had ook wat geld nodig om te herfinancieren en een goede te krijgen huis. om hulp van vrienden te zoeken en toen er geen hoop meer was, besloot ik online te gaan om een lening te vinden en ik vond LAPO MICRO FINANCE met een rente van 2% en paste onmiddellijk mijn gegevens toe zoals aangegeven. Binnen zeven dagen na mijn aanvraag legde hij mijn geleende bedrag vast zonder verborgen kosten en kon ik voor de medische rekeningen van mijn zoon zorgen, mijn huurrekening verlengen en mijn schuld afbetalen. Ik zal elke leningzoeker adviseren om contact op te nemen met LAPO MOCRO FINANCE met (lapofunding960@gmail.com).

mrkdvsn zei

written content. I added new knowledge to my database for essay writing skill.written content. I added new knowledge to my database for essay writing skill.cursus mediumschap

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: